Culinair ART Project

in Restaurant Vermeer

met Jeroen van der Most

november 2014


BooART

Het artikel in Vrij Nederland van culinair recensent, Joel Broekaert van Vrij Nederland over het resultaat van samenwerking  tussen Chris Naylor Chefkok van Restaurant Vermeer en BooART Kunstenaar Jeroen van der Mostdie de essentie van de keuken van sterrenrestaurant Vermeer berekende:
 
Jeroen van der Most kunst van Vermeer zorgt voor een prettige ambiance in Restaurant Vermeer. De kunstwerken zijn in nauwe samenwerking met het management van Barbizon en Restaurant Vermeer door Jeroen van der Most en BooART uitgekozen. 
 
De samenwerking viel goed in de smaak bij de recensent, die tot de volgende conclusie komt:
 
“Daarnaast voelt hij (Chris Naylor) zichzelf geen kunstenaar. Uiteindelijk gaat het om lekker eten. Maar daarmee doet hij zichzelf enorm tekort.  Ik heb het net geproefd: Naylor heeft een fenomenaal menu bedacht, waarin zijn liefde voor seizoenen en groentebereidingen prachtig naar voren komt. En dat toetje van chocoladecustardtaart, ananassorbet, kerrie tuile en gedroogde zwarte olijf… Dat is het werk van een artiest.”